Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ

Η χώρα διαιρείται σε 29 κρατίδια, 6 ενώσεις εδαφών και 1 εθνικό έδαφος της πρωτεύουσας.

Τα ομόσπονδα κρατίδια και τα κυβερνητικά εδάφη της Ινδίας

Κρατίδια:

  1. Άντρα Πραντές
  2. Αρουνάτσαλ Πραντές
  3. Ασσάμ
  4. Μπιχάρ
  5. Τσατίσγκαρ
  6. Γκόα
  7. Γκουτζαράτ
  8. Χαρυάνα
  9. Χιμάτσαλ Πραντές
  10. Τζαμού και Κασμίρ
  11. Τζαρκάντ
  12. Καρνάτακα
  13. Κέραλα
  14. Μαντία Πραντές
  1. Μαχαράστρα
  2. Μανιπούρ
  3. Μεγκαλάγια
  4. Μιζόραμ
  5. Ναγκαλάντ
  6. Ορίσα
  7. Παντζάμπ
  8. Ρατζαστάν
  9. Σικκίμ
  10. Ταμίλ Ναντού
  11. Τρίπουρα
  12. Ουτάρ Πραντές
  13. Ουταρακάντ
  14. Δυτική Βενγκάλη

Αυτά είναι τα κράτη και τα εδάφη της Ινδίας, των οποίων τα 28 μέλη και 7 επικράτειες ένωσης.
Ενώσεις εδαφών:
Ανταμάν και Νικομπάρ
Τσαντιγκάρ
Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι
Νταμάν και Ντιού
Λακσαντγουίπ
Εθνικό Έδαφος Πρωτεύουσας του Δελχί
Πουντουτσέρι

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Η χώρα διαιρείται σε τρία κύρια φυσικά διαμερίσματα: Το βόρειο μεγάλο ορεινό τείχος, που αποτελείται κυρίως από τα Ιμαλάια και τις παραφυάδες του, τη μεγάλη χαμηλή πεδιάδα, που βρίσκεται νότια του ορεινού τείχους και διαρρέεται από τους μεγάλους ποταμούς Γάγγη, Ινδό (γι' αυτό ονομάζεται Ινδογαγγική) και Βραχμαπούτρα, και το νότιο μεγάλο οροπέδιο που ονομάζεται Ντεκκάν και καταλήγει στο ακρωτήριο Κομορίν, το νοτιότερο της Ινδίας. Η Σρι Λάνκα (πρώην Κεϋλάνη) και μερικά μικρά νησιά που προεκτείνονται βαθιά στον Ινδικό ωκεανό αποτελούν γεωλογική συνέχεια της Ινδικής χερσονήσου.
Εκτός από τις ψηλές ορεινές περιοχές της, η Ινδία δέχεται την επίδραση της τροπικής θερμότητας με μέση ετήσια θερμοκρασία 24-28 °C. Το κλίμα της επηρεάζεται από τους ετήσιους ανέμους μουσώνες(μουσούν). Διακρίνουμε κυρίως 3 εποχές: τον ήπιο και χωρίς πολλές βροχές χειμώνα, τη θερμή και ξερή άνοιξη και το υγρό, τροπικό καλοκαίρι. Η καθυστέρηση της βροχής συχνά καταστρέφει τις καλλιέργειες και προκαλεί ομαδικούς θανάτους από πείνα. Η σοδειά καταστρέφεται πολλές φορές εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών που προκαλούν μεγάλης έκτασης πλημμύρες.
Η βλάστηση της Ινδίας μοιάζει με την αφρικανική. Στα ινδικά δάση συναντάται μεγάλη ποικιλία τροπικών φυτών και ζώων.

Παραλία στη νότια Ινδία

Βουνά στη βόρεια Ινδία

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

1.ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ

2.ΧΡΥΣΟΣ ΝΑΟΣ(ΑΜΡΙΤΣΑΡ)


     
3.ΤΖΑΜΑ ΜΑΣΓΙΝΤ


4.ΝΑΟΣ ΒΑΝΚΑΤΕΣΟΥΑΡΑ ΤΗΣ ΤΙΡΟΥΜΑΛΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο,ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.
Η ΙΝΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας(Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ.. Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια ΜπουτάνΝεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.